Autum leaves
And pumpkins please

Het is overduidelijk: de herfst heeft zijn intrede gedaan. Zelf moet ik altijd even wennen als we weer de najaarsperiode ingaan waarin we letterlijk en figuurlijk meer naar binnen keren. De dagen worden korter, we zoeken de warmte binnen op, kaarsjes gaan weer aan. Als ik thuis niet in een megaverbouwing zat, dan had de haard zeker alweer z’n eerste branduren gemaakt.

Ander seizoen, andere huid

Seizoensveranderingen veranderen ook de behoefte van je huid. In de herfstperiode moet je huid wennen aan de wisseling van temperatuur, de gure wind, de verwarming in huis en de droge, warme lucht in de auto. Binnen ons instituut zien we dat aan de huidcondities van onze klanten. De invloed van de herfst uit zich op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een droge huid die heel trekkerig aanvoelt of door een onrustig huidbeeld met verstoppingen. Extra aandacht voor je huid is in deze periode geen overbodige luxe.

Tijd voor een kuurtje

Hoe we dat aanpakken ligt natuurlijk aan wat jouw huid precies nodig heeft. Graag vertel ik je in deze blog wat mijn favoriete najaarsbehandeling is, die mijn huid een heerlijke boost geeft en weer in optimale conditie krijgt. Zelf merk ik na de zomer vaak wat kleine verkleuringen in mijn huid door de zon. Ook ervaar ik een behoefte aan voedingstoffen: mijn huid voelt droog en trekkerig, voelt onverzadigbaar en snakt naar voeding. Dat betekent: tijd voor een skin-kuurtje!

Activeer die cellen

Om je huid te boosten, egaler te krijgen en optimaal te voeden, heeft deze af en toe een flinke kick in the butt nodig. Oftewel: zet je huidcellen aan tot actie. Een doeltreffende manier om cellen te activeren, is door tijdelijk je celdeling te versnellen. Oude cellen vallen eerder af, nieuwe cellen gaan volop aan het werk. Versnelde celdeling activeert de collageen- en elastineaanmaak in je huid. Hierdoor worden werkzame stoffen beter opgenomen.

Hoe je dat doet?

Met een kruidenpeeling of – fancy word – skin detox van Vitaliderma.

Hoe werkt een kruidenpeeling?

Het grootste verschil tussen een kruidenpeeling en andere soorten peelings is dat de kruidenpeeling van binnen naar buiten werkt. De meeste peelings zijn erop gericht om van buitenaf het bovenste huidlaagje te verwijderen. Dat is bij een kruidenpeeling precies andersom. Die stimuleert het huidvernieuwingsproces van binnenuit. Een groot voordeel hiervan is dat de huid niet beschadigd raakt.

Versnel je huidvernieuwing

Een kruidenpeeling dringt diep door in de huid om daar de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen. Doorgaans duurt het proces van huidvernieuwing 28-30 dagen. Met behulp van een kruidenpeeling versnel je dit proces tot slechts 10 dagen. Dat betekent: de opperhuid vernieuwt zich sneller, waardoor je steeds een frisse en stralende huid hebt.

Waarom wij voor Vitaliderma kiezen 

Vitaliderma is een professioneel, biologisch Skin Diet Program, gebaseerd op geneeskrachtige planten van over de hele wereld. We noemen het een ‘dieet’ voor de huid omdat een verhoogde stofwisseling zorgt voor een volledige reset en detox van de huid.

Intens & effectief

Door de combinatie van natuurlijke ingrediënten op basis van bijzondere algen, unieke kruiden en perfluorkoolstof wordt een Skin Diet Program beschouwd als een van de meest effectieve behandelingen in de beauty branche. De microvezels van het peelingpoeder dringen diep door in de huid, waardoor een verhoogde doorbloeding en aanmaak van nieuwe cellen ontstaat. Dit maakt het Skin Diet Program een intense, doeltreffende behandeling.

Excuse me?

Met intens bedoel ik ook dat je de behandeling als heftig kunt ervaren. Zelf vind ik het aanvoelen alsof er mini-glasscherven over je huid gaan. Natuurlijk ervaart iedereen dit anders. Laatst lag er een klant in de stoel die zei: ´Hmm, dit voelt als een lekker scrubje.´ Excuse me? Misschien ben ik gewoon een pussy.

Peeling die doorwerkt

Na de behandeling werkt de kruidenpeeling nog geruime tijd door. Je huid is warm en als je je gezicht aanraakt, voel je dat de huid een intense behandeling heeft ondergaan. 2-3 dagen na de behandeling kan je huid gaan schilferen of vervellen. Dit proces is bij iedereen anders. Of je huid wel of niet vervelt, zegt niets over de effectiviteit van de behandeling. De huid voelt meestal wat trekkerig en is gevoelig. Na ongeveer een week zie enorm herstel en wordt je doffe teint langzaam omgetoverd naar een mooie, goed doorbloede, glanzende huid. Hi pretty lady, there you are again.

VOORDELEN

 • Reinigt de huid

 • Stimuleert celvernieuwing

 • Stimuleert de fibroblasten

 • Verlaagt de talgproductie

 • Herstelt het microbioom

 • Stimuleert de Langerhans-cellen

 • Egaliseert pigmentvlekken

 • Normaliseert de huiddikte

BEHANDELDOELEN

 • Ontstekingsreacties remmen

 • Hyperkeratose in de follikel verminderen

 • Normaliseren van de talgklierfuncties

 • Herstel van beschadigde cellen

 • Dieptereiniging

 • Stimuleren van huidregeneratieprocessen

 • Egaliseren van de huid

 • Anti-aging

Hoe ziet een complete skin detox eruit? 

Het Vitaliderma Skin Diet Program reset en detoxt je huid van binnenuit en van buitenaf in drie stappen:

STAP 1

De professionele, biologische kruidenpeeling boost het zuurstofgehalte van je huid. Hierdoor gaat de stofwisseling van de huid omhoog, ontgift de huid en versnelt de celdeling.

Sun Undici Skincare
Sun Undici Skincare

STAP 2

Om de huidverbetering te optimaliseren, gebruik je thuis de Detox Swiss Cure. Dit detoxdrankje is gebaseerd op maar liefst twintig verschillende planten en kruiden. Het drankje voert de afvalstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling af, zuiveren het lichaam en geven zo een energieboost van binnenuit.

Bonus

Het detoxdrankje stimuleert de afvoer van vocht en de vetverbranding. Het is dus ook een geweldige ondersteuning voor het verstrakken van je lichaam.

STAP 3

Als extra ondersteuning stellen we een Home Skin Diet voor je samen met producten die de zuurstoftoevoer blijven stimuleren, waardoor het maximale resultaat wordt bereikt.

Sun Undici Skincare

Een skin detox is maatwerk.

Afhankelijk van je huidconditie kijken we hoeveel behandelingen nodig zijn. Zelf doe ik voor optimaal resultaat een kuur van drie peelingbehandelingen met tussenpozen van vier weken. Na die twaalf weken neem ik als afsluiter een herstellende behandeling. Buiten deze kuurperiode zet ik de behandeling ook af en toe als losstaande behandeling in, als mijn huid een oppepper nodig heeft.

Skin detox op maat

Het optimale aantal behandelingen is voor iedereen anders en dus een stukje maatwerk. Een Skin Detox bestaat uit een serie van minimaal drie kruidenpeelings à 85,-. Tijdens een gratis, vrijblijvende intake krijg je een exacte prijsopgave voor de totale behandeling inclusief detoxdrankjes en Home Skin Diet-producten.

Benieuwd hoe een skin detox er voor jou zou uitzien?

Boek een gratis intake (online of live) zodat we je van alle informatie kunnen voorzien.

P.S. Wil je mijn persoonlijke skin detox-ervaring volgen? Volg Undici.skin.care.institute op Instagram

The – wow – is in the results!