Clean Beauty staat voor zorgvuldig en bewust geproduceerde beauty-producten, vrij van schadelijke stoffen als siliconen, parabenen en sulfaten. Het Californische merk Youngblood startte vijfentwintig jaar geleden met clean cosmetica die is samengesteld uit gezonde natuurlijke ingrediënten, maar tegelijkertijd luxe is in uitstraling en gebruik

Wat is clean beauty?

Voor ‘clean beauty’ bestaat nog geen officiële definitie. Termen als natuurlijk, organic, vegan en groen zeggen op zich niet zo veel. Ook ´chemical-free´ is een loze term, want alle ingrediënten zijn ‘chemical’ (chemisch heeft betrekking op het reageren van stoffen) of ze nu synthetisch of natuurlijk zijn. Belangrijker is dat de ingrediënten die je op je huid gebruikt gezond en veilig zijn voor je lichaam en omgeving, of ze nu van natuurlijke oorsprong zijn of geproduceerd in een lab.

Clean versus veilig

Clean’ of ‘natuurlijk’ betekent ook niet per definitie ‘veiliger’. Natuurlijke stoffen zijn niet altijd goed voor je en synthetische zijn niet altijd slecht voor je. Zo zijn (natuurlijke) botanische stoffen vaak de oorzaak van huidirritatie en pigmentatie. En wordt het stofje petrolatum als slecht bestempeld terwijl dit gewoon good old vaseline is, een beproefd en veelgebruikt middeltje bij eczeem, brandwonden en droge huid.

Waar moet je dan wel op letten?

Voor cosmetica geldt in principe hetzelfde als bij voedsel: niet te veel ingrediënten in één product, je moet de ingrediënten kunnen uitspreken en de producent moet eerlijk zijn over hoe het product tot stand is gekomen. Het is dus goed om de ´kleine lettertjes´ van de producten die je gebruikt te checken. Daarnaast is het fijn als het product afbreekbaar is, niet op dieren is getest en als de verpakking recyclebaar is.

YOUNGBLOOD

  Geen gril

De producten van Youngblood voldoen aan al die ´cleane´ voorwaarden. Voor dit merk is clean beauty geen modegril maar een way of life. Al 25 jaar. Voordat iedereen het had over clean beauty legde Youndblood de lat al torenhoog door alle potentieel irriterende materialen te elimineren uit hun producten en te kiezen voor de hoogste kwaliteit ingrediënten.

Medisch verantwoord

Op dit moment is het nog steeds het enige luxe cosmeticamerk dat focust op het gebruik van natuurlijke ingrediënten mét behoud van de luxe werking. Dermatologen en plastisch chirurgen adviseren Youngblood al meer dan twintig jaar als enige veilige cosmeticamerk bij postoperatief gebruik.

No-no list

De clean luxury-belofte van Youngblood is simpel; ze hanteren een strikte no-go lijst, die voortdurend wordt geoptimaliseerd aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten. Bekijk hier Youngblood´s no no-list van potentieel schadelijke ingrediënten (die je dus nooit in hun producten zult vinden)

Clean meets luxury

De hoogwaardige, gezonde cosmetische producten van Youngblood hebben inmiddels een zeer loyale, internationale fanbase. Grondlegger en CEO Pauline Youngblood zag vijfentwintig jaar geleden de vraag in de markt naar cosmetica met zuivere ingrediënten die de huid verzorgt en tegelijkertijd de dekking en glow van luxe make-up geeft. Ze gebruikte haar medisch-esthetische achtergrond om een pioniersmerk te starten.

  Boost voor elke vrouw 

Je kunt je wel voorstellen dat clean beauty destijds niet trendy was. Tegenwoordig is er, in lijn van de trend naar gezonde voeding, gelukkig steeds meer aandacht voor gezonde beautyproducten. Nog steeds beoordeelt founder Pauline Youngblood zelf elk nieuw product en werkt ze voor de ontwikkeling ervan samen met de beste chemici van de wereld. Dat zorgt voor superieure producten die elke vrouw helpen om de beste versie van zichzelf te zijn. Want make-up is meer dan een dagelijkse routine: goede make-up kan levens veranderen en het zelfvertrouwen van gebruikers een enorme boost geven.

  Choice of professionals

Dankzij de schone samenstelling en huidverzorgende werking is Youngblood al jaren favoriet bij heel wat make-up professionals, beautyspecialisten en bewuste consumenten over de hele wereld die gezonde, kwalitatief hoogwaardige make-up willen die de huid verzorgt en prachtige, langdurige dekking geeft.

  Beroemde gebruikers

Youngblood-producten zijn samengesteld met voedende mineralen voor een stralende, gezonde teint. Ze worden beschouwd als essentials in de make-up koffertjes van celebrity visagisten als Hrush Achemyan die onder meer Jennifer Lopez regelmatig van een stralende Youngblood-look voorziet bij events als filmpremières. Ook van ondernemer en actrice Jessica Alba is bekend dat ze Youngblood gebruikt in haar dagelijkse make-up routine.

Geliefd in Hollywood

In Hollywood staat het merk bekend als betrouwbare make-up voor televisie, film en red carpet events, dankzij Youngblood´s unieke vermogen om huidimperfecties te camoufleren met behoud van een natuurlijke look.

  Fabulous foundations

De foundations van Youngblood verwennen de huid met optimale hydratatie en een mix van hoogwaardige ingrediënten. Zo bevat de Liquid Mineral Foundation Youngbloods prijswinnende signature-ingrediënt Deep-Sea Hydrating Complex met diepzeemineralen die extra rijk zijn aan voedingsstoffen. Deze foundation, verkrijgbaar in de Undici-webshop in 12 tinten, zorgt na het aanbrengen op de huid onmiddellijk voor een zijdezachte, stralende teint.

Foundations die je huid voeden

De Mineral Radiance Tinted Moisturizer geeft naast een natuurlijke look met lichte dekking een heerlijke hydratatieboost aan de huid. Daarnaast zijn er nog foundations die functies slim combineren. Zo is de Mineral Radiance Crème Foundation een crème-to-powder formule die je als crème aanbrengt en die als poeder uithardt. Het product zorgt niet allen voor een mooie poeder-achtige finish maar bevat tegelijkertijd hydraterende en anti-aging ingrediënten.

Topper

Een van de topproducten van Youngblood is de Natural Loose Mineral Foundation, een lichte, zijdezachte foundation, die werkt als concealer, foundation en poeder ineen. Zorgt voor een natuurlijke, egale teint en geeft je de mogelijkheid om te variëren in dekking. 

Beauty influencer Dilan Sabah is er enthousiast over: 

  100% mineralen

Door hun lichte textuur en zuiverheid zorgen Youngblood-producten ervoor dat je huid kan ademen. Ze zijn non-comedogenic – wat betekent dat ze je poriën niet verstoppen. Geschikt voor elk huidtype, ook als je last hebt van een onzuivere, ontstoken of gevoelige huid of huidproblemen als rosacea en eczeem.´s Werelds beste mineralen, plantenextracten en oliën worden gebruikt.

Supermineralen

Elk product bevat zogenoemde triple-milled mineralen, die niet één maar drie keer zijn gemalen tijdens het productieproces, wat resulteert in een zachtheid die ongeëvenaard is in het eindproduct. De mineralen voeden niet alleen de huid, maar bevatten ook natuurlijke ontstekingsremmende en zonbeschermende eigenschappen. Ze voorzien de huid van vocht en versterken de natuurlijke huidbarrière, waardoor je velletje silky smooth en stralend blijft.

  High performance make-up

Deze minerale make-up van Youngblood voedt de huid dus intensief en fungeert in feite als de laatste stap in je dagelijkse skincare routine. Zoals de matte lipsticks van Youngblood, verrijkt met vitamine E en Jojoba seed oil, die een mooie matte finish geven maar tegelijkertijd zorgen voor hydratatie, waardoor je lippen niet uitdrogen. Of de Liquid Lip Crème, een romige textuur die opdroogt als een zachte, matte finish. Verrijkt met een mix van shea butter en jojoba seed oil, die je lippen voeden en gezond houden. De Pressed Mineral Eyeshadow Quads bestaan uit talkvrije, geperste mineralen en zijn zijdezacht voor je ogen. 

Goed bezig

In tegenstelling tot veel andere merken zijn de producten van Youngblood nooit ´glitterig´, maar geven ze een natuurlijke gezonde glans. De 100% natuurlijke mineralen zoals ijzeroxide en mica zijn zacht voor de huid. Youngblood vermijdt het gebruik van irriterende stoffen als fillers, geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen die je wel vindt in producten van de meeste traditionele make-upmerken. Last but not least: Youngblood houdt van onze furry friends en maakt uitsluitend PETA-gecertificeerde, dierproefvrije producten.

Wil jij ook make-up die tegelijkertijd fungeert als skincare?