Ow, how I love  those summer nights.

Yes, we hebben even moeten wachten op het zonnetje maar we hebben toch al van een aantal mooie dagen mogen genieten. Wanneer de zon tevoorschijn komt en de dagen op z’n langst zijn, lijkt iedereen intenser te genieten dan normaal. Het zwembad gevuld, de bbq aan, muziekje op de achtergrond en ondertussen heerlijke gesprekken voeren met vrienden en familie.

Body flaws

Tijdens dit soort zomerse avondjes met vriendinnen komt vaak het dealen met ons lichaam ter sprake. Hoewel ik godzijdank lekker nuchtere vriendinnen heb – die zelf hard lachen om hun body flaws en net als ik dankbaar zijn voor een gezond lichaam – stoort het ons soms toch dat we geen twintig meer zijn. En aan die sporen die onze kleine koters hebben nagelaten (en ja, uiteraard ben ik hartstikke dankbaar dat we gezonde kinderen op de wereld hebben gezet, maar hey, als m´n lichaam na de bevalling als een elastiekje terug in z´n originele vorm had kunnen schieten, dan had ik daarvoor getekend.)

Hoe blijf je in shape ?

Mijn vriendinnen schamen zich gelukkig nergens voor en showen ongevraagd hun probleemzones (ze zijn dan inmiddels een tikje aangeschoten, dat wel) en stellen dan de vraag: wat doe jij eigenlijk allemaal om je lichaam in shape te krijgen/houden, mevrouw de expert? (ze doelen uiteraard op mij).

Kleedhokje ellende

Er zijn echt momenten als ik naar mezelf kijk (vooral in kleedhokjes, want jezus, anno 2021 heb ik nog nóóit in een hokje gestaan waar niet elk putje, flubbertje of spatadertje zichtbaar is, maar misschien ligt dat aan mij, dat kan ook) en nog net niet in huilen uitbarst (afhankelijk van de periode van de maand) om hoe mijn lijf eruitziet. Maar godzijdank zijn er veel meer momenten dat ik denk: fuck it Peet, je mag er wezen.

Lak aan perfectie

Dan denk ik terug aan waar ik ooit vandaan ben gekomen: 86 kilo schoon aan de haak. En dat ik, nadat ik me suf had gelijnd en gesport, 49 kilo woog en nog steeds stond te janken dat ik te dik was. Dat is geweldig aan ouder worden: ik heb lak gekregen aan het perfect willen uitzien. Tegen m´n klanten zeg ik met regelmaat dat ze er echt mogen zijn. Al staat lak hebben aan perfectie natuurlijk niet gelijk aan je volvreten en laten verslonzen.

Mijn top 5

Dus om antwoord te geven op de vragen van mijn lieve besties: wat doe ik aan mijn lijf? Nou, ik doe vooral het mogelijke om mijn lichaam in de shape te houden waarin het nu is. Met mijn top 5 kan iedereen tijdens de zomer het beste uit z´n lichaam halen en optimaal in z´n vel zitten. Om je lichaam er zo goed mogelijk uit te laten zien, moet je er goed voor zorgen, van buiten én van binnen. Ready? Here we go…

1 Smeren!

Als allereerste, enorm belangrijk, moisturize je lichaam elke dag. Hoe vaak hoor ik van dames dat ze dit alleen doen als ze eraan denken, hooguit twee keer per week. Helaas, dan komen we niet ver. Als je maar twee van de zeven dagen dagen hydrateert, dan kun je niet verwachten dat je huid er mooi gaat uitzien. Mijn advies is dan ook: smeer je elke avond uitgebreid in, van top tot teen, met een goed verzorgend bodyproduct. Sinds kort heb ik op dit gebied een nieuwe favoriet erbij van – hoe kan het anders – QMS. De Firming Collagen Body Lotion van dit merk gaat voor maximale hydratatie plus versteviging en heeft ook nog eens een heerlijke geur. Love it.

Daarnaast gebruik ik ook nog een keer per week de Active Exfoliant 5% Body Foam van QMS. Dit zacht exfoliërend foam geeft je huid een milde peeling waardoor dode huidcellen verdwijnen en je huid streelzacht wordt.

2  Cup till you drop

Met cupping bereik je de diepe bindweefsellaag waar zich je spieren en gewrichten bevinden. Terwijl de cups over je lichaam glijden, trekken ze de huid in een vacuüm. Dit zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom, waardoor je doorbloeding verbetert. Resultaat: een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van toxinen (gifstoffen). Het behandelen van cellulite met cupping maakt spierknopen en verkleefde vetophopingen los en heeft hetzelfde effect als een bindweefselmassage. Onderhuidse kuiltjes en bobbeltjes verminderen erdoor.

Alle beetjes helpen

Maar – eerlijk is eerlijk – hoewel je na paar weken cuppen zeker verschil zult merken, moet je geen wonderen verwachten. Maar wat extra selfcare is natuurlijk nooit verkeerd en alle beetjes helpen. Bovendien: alles wat jouw zelfvertrouwen een boost geeft, is mooi meegenomen, toch?

  Beetje creperen

Gemiddeld doe ik drie keer per week een cuppingsessie van vijf minuten per been. Tip: gebruik genoeg olie, anders wordt het een stugge bedoening en schieten de cups (te) snel los. Als je net begint met cuppen, dan kunnen door vastzittende verklevingen blauwe plekken ontstaan. Jaja, wij mooi wil zijn moet…. juist ja, een beetje creperen. Mijn favoriete cupset: Fasciq cupping set (4 stuks)

Bekijk hier hoe je moet cuppen 

3 Sunkissed skin

Een mooie zongebruinde huid doet wonderen voor je zelfbeeld. Zeg nou zelf: een rokje staat toch net wat mooier met mooi gebruinde benen dan met twee witte melkflessen? Extra fijn aan een tintje is dat putjes en vlekjes minder opvallen en je fancy outfit eruit laten springen. Nu weten we inmiddels dat het niet slim is om uren te bakken in de zon (lees anders nog maar eens onze blog Here comes the sun over verstandig zongedrag)

  DIY teintje

Hoe kom ik dan aan mijn bruine lichaam? Zelfbruiners natuurlijk. En wel die van het geweldige merk Tan Luxe: die zijn ideaal in gebruik en zorgen voor een prachtige, natuurlijk bruine teint. Mijn grote favoriet voor het lichaam is de Tan Luxe Hydra Mousse. Deze breng ik twee keer er week aan na het douchen, voordat ik ga slapen. Tip: onthaar je eerst voordat je het product aanbrengt. Voor een last minute uitje, als ik snel nog wat kleur wil aanbrengen, gebruik ik de Instant Hero Tan Luxe. Die geeft direct een bruine kleur die 24 uur of tot je eerstvolgende wasbeurt blijft zitten. Als een foundation voor je lichaam. Lovely.

4 Icoone baby

Mijn one and only favorite behandeling om mijn lichaam te verstrakken en putjes te verminderen is toch echt wel de Icoone laserbehandeling. Deze nieuwste generatie mechanische bindweefselmassage houdt mijn probleemzones een stuk soepeler waardoor ik echt een stuk beter in mijn vel zit. In combinatie met cuppen thuis, is de meest effectieve manier om je huid strak en soepel te houden. Uiteraard werk ik me ook nog een paar keer per week in het zweet @thebodyoffice en trek ik op zondag met frisse tegenzin de hardloopschoenen aan. Na deze min of meer vrijwillige afmatbeurt voel ik me weer heerlijk energiek.

Boek een gratis proefbehandeling Icoone Body

5 Let’s detox!

Gemiddeld een maand voordat ik op vakantie ga maak ik altijd de balans op of ik tevreden ben in mijn badpakoutfit. 100% tevreden ben ik nooit, maar negen van de tien keer besluit ik om nog even de puntjes op de i te zetten en een paar centimeters af te snoepen. Uiteraard op een gezonde en doordachte manier. Hiervoor zet ik mijn eigen 14 Day Detox Program in, waarmee ik mijn lichaam voed in plaats van vul. De ondersteuning met hoogwaardige supplementen van Cellics helpt om optimaal te detoxen. Na 14 dagen bouw ik mijn voeding weer rustig op. De weekends hou ik dan nog even rustig qua borrelen, zodat ik op vakantie lekker kan genieten van mijn welverdiende wijntje en borrelplankjes..

Weten wat de detox doet?

Detox – start het jaar gezond met onze detox guide 

Aan de bak:

Detox Program Paperback 

Pssst…. ennuh reminder #bodypositvity!

Niemand heeft een perfect gladde, cellulitevrije huid en megastrakke abs, dus laat dat je niet weerhouden om te shinen in je bikini/badpak deze zomer.

With love,

 

Petra