–  Self care is a priority and necessity –
not a luxury  –

Regelmatig krijg ik te horen: Peet, hoe kan het dat je er nog altijd zo stralend bijloopt? Heb je geen stress en slapeloze nachten in deze bizarre tijd? Het is in ieder geval niet aan je te zien.

Ondanks dat mijn antwoord op die laatste vraag een dikke vette hell yeah is, weet ik hoe belangrijk het is om me hier niet naar te gaan gedragen. Als ik dat had gedaan, liep ik er ondertussen bij als een dikke zwerver met puisten en dát is natuurlijk niet handig als je een skin care-instituut runt.

Kom uit die joggingbroek!

Ja, het is ontzettend verleidelijk om je te laten verslonzen, achter die computer met je talloze meetings per week. Met de camera op off, zodat niemand je hoeft te zien. Want ja hey, je hebt wel wat beters te doen met al die kinderen om je heen die je ook nog moet homeschoolen, I get it. Toch heeft jouw sloppy lockdown style grotere impact op jou dan op degene die tegen jouw onverzorgde hoofd moet aankijken. Juist in deze periode is het ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Om lekker in je vel te blijven zitten en ook om straks, als we weer kunnen partyen, meteen stralend op het toneel te verschijnen.

Daarom deel ik graag mijn top 10 tips om te blijven stralen nu we voorlopig nog gedownlocked zijn. Lees je mee?

10 tips om te blijven stralen!

1 Hup, naar buiten!

Ga naar buiten en beweeg. Het is nodig voor je mind & body om frisse lucht binnen te krijgen. Je doorbloeding komt op gang en dat is enorm belangrijk. Hoe beter je doorbloeding, hoe beter je lijf voedingstoffen opneemt. Dat geldt ook voor je huid: de hele dag binnenlucht inademen is niet gezond. Get yourself some fresh air. Zorg voor die blos op je wangen, kijk om je heen en geniet van de prachtige natuur. Alleen al van die gedachte ga je een beetje stralen, toch?

2 Keep up the skincare

Ook al is je daginvulling nu compleet anders dan normaal, dat wil niet zeggen dat je je skincare routine aan de kant moet gooien. Laat je gebruikelijke ochtend- en avondverzorging vooral doorlopen. Je huid functioneert nu eenmaal het beste als je haar 365 dagen per jaar, 2x per dag, even 2 minuten pampert. Niet zo moeilijk toch? Keep it up, dus.

3 Pak die me-time!

Me-time moet je echt plannen! Sluit jezelf een of twee uur op in je badkamer of slaapkamer en verwen jezelf, met een oogmasker of een heerlijk schuimmasker. Kaarsje aan, boekje erbij, telefoon op stil en zennnn. Zelf zweer ik bij de A/N/G Eye Sheets en het QMS Hydrofoam Mask, twee topproducten die echt iets voor je huid doen en ook nog eens zalig zijn in gebruik.

4 Spreek af met een vriendin

Ook al moet je klokslag 21.00 uur netjes binnen zijn, dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet kunt afspreken. Je moet gewoon even wat creatiever te werk gaan. Vraag je partner om die avond de kids in bed te doen en plof gezellig neer met je vriendin. Of nog beter: geef elkaar een heerlijke home treatment cadeau. Dan kunnen jullie en bijkletsen en werken aan die skin glow.

5 Neem je suppelementen

Je lijf heeft vitamines, mineralen en vetzuren nodig om in een optimaal in shape te blijven. Dit krijgen we niet altijd bijgegeten en -gedronken. Zorg er dus voor dat je op dagelijkse basis je vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Weet je even niet waar je moet beginnen? Plan een gratis Zoomgesprek en we helpen je met alle liefde op weg.

6 Check je voeding

Hoe gezond eet jij momenteel als je heel eerlijk bent? Ga eens voor jezelf na wat je op een gemiddelde dag eet.. draagt dit bij aan een stralende jij? Of ben je stiekem een beetje de weg kwijt? Kijk waar je kunt bijsturen en pak de draad van gezond eten weer op. Wil je een echte reset? Check dan het 14-daagse detoxprogramma van Undici. Binnen no time zit je weer lekker in je vel en barst je van de energie.

7 Fabulous all day, every day

Maak je op en kleed je alsof je elk moment bezoek kunt krijgen of een live meeting hebt. Geloof me, je voelt je zoveel beter wanneer je er goed verzorgd uitziet. Zie ik daar een glow? Jaja, daar is de oude verzorgde jij weer.

8 Boek een privésauna

Ik hoor je al denken: we kunnen toch nergens naartoe? Well, newsflash: je kunt met twee personen een privé-wellness boeken en een paar uurtjes heerlijk genieten in een andere, lekker luxe omgeving. De sauna is ook nog eens helemaal super om je huid te ontdoen van afvalstoffen. Woon je in Limburg? Check dan deze link: in deze privésauna kun je heerlijk vertoeven met je partner of met die vriendin die je al zolang niet meer hebt gesproken zonder kids op de achtergrond.

9 Lees een boek

Gooi je smartphone voor de verandering eens aan de kant en lees een goed boek. Je denkt misschien, wat heeft dat nu met een stralende huid te maken? Nou… negatieve prikkels geven stress en zorgen dat je stresshormoon (cortisol) stijgt. Hiermee pleeg je roofbouw op je huid. Ontspanning zorgt voor verlaging van dit hormoonduiveltje. Ook je huid profiteert mee.

10 Speel en lach

Zet je lockdown-BFF Netflix eens uit en tover die ouderwetse spellendoos tevoorschijn. Je zult versteld staan hoeveel lol je met z’n tweetjes kunt hebben. Plezier en lachen zorgt voor gelukshormonen in je lijf, die ook je huid ten goede komen.

EXTRA TIP…

11 Maak het spannend en gezellig tussen de lakens…

Maak het spannend en gezellig tussen de lakens… Nee, niet met dat boek, met je partner. Noradrenaline en endorfine komen vrij tijdens het vrijen en een orgasme. Dat zijn pas gelukshormonen! Noradrenaline zorgt voor een kalmerend gevoel waardoor spanning in de bloedvaten verdwijnt. Endorfine heeft het effect van morfine, waardoor je slaapt als een roosje.. Zie ik daar nu een blosje op je wangen verschijnen? You´re welcome.

The – wow – is in the results!