Magische kerst?

Magisch? Ja, dat is december toch wel voor mij… een maand waarin we wat meer naar binnen keren, lekker in onze bubbel. De maand waarin we kijken naar hoe onze twee (meestal) schattige draakjes hun schoen zetten voor de brandende open haard. Uiteraard hebben ze een prachtige tekening gemaakt: Vlinder (3) een paar krassen op een kleurplaat en Fenn (5) tekent een fantastische Sinterklaas (mijn man Chris en ik dachten eerst een Japanner met hip rood pakje aan te zien) en schrijft eronder Voor de lifste Siterklaas´. Ja, daar smelt ik van.

December, de magische maand bij Undici Skincare

Daahhaaag Sinterklaasje!

De worteltjes staan klaar en zelfs aan een glaasje water is gedacht… geweldig. Natuurlijk plakt er ook er ook een keerzijde aan, bijvoorbeeld de stuiterende kleuter die – véél te vroeg – naar beneden rent om te kijken wat in de schoen zit. En die vervolgens na een halve dag hartstikke moe en opgedraaid is. Dan is het ideaal dat hij nog geen klok kan lezen en dat we al vroeg ´s avonds kunnen zeggen dat het nu toch écht bedtijd is (agree, ik ben een loedermoeder). Na drie weken voorpret zwaaien we Sinterklaas weer graag uit op 6 december… daaahhaag tot volgend jaar!

Kerstverzameling

Anyway, ik dwaal af… december de magische maand van het jaar…. En dat is ook: de tijd om helemaal uit je dak te gaan met versieren. Het blijft uiteraard niet bij een boom. Er komen lampjes, héél véél lampjes… én een bijzondere kerstbal, namelijk de kerstbal van mijn opa en oma (uiteraard hoog op een plank waar hij veilig staat voor de draakjes). De mooie, zelfgemaakte kerstdeken van de moeder van Chris krijgt een mooi plekje. Ook die is van onschatbare waarde. Sentimenteel, maar waar.

Gekke kerstballen

Bij wijze van moderne traditie laten we de kids elk jaar een nieuwe kerstbal uitkiezen. Dat zijn natuurlijk de meest gekke, kleurrijke ballen. Zo wordt onze kerstboom een steeds bontere verzameling. I love it.

Rollen omgedraaid

Zoals je merkt zit ik in een heerlijke, dankbare bubbel en heb ik vooral in deze, in meer dan een opzicht bijzondere, tijd geen enkele behoefte om daaruit te stappen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het in deze blog te hebben over lichte en gezellige dingen. Onze vele vaste klanten weten inmiddels dat Ilse en ik graag alles van onze klanten willen weten. Zoals wij altijd zeggen: we zijn niet nieuwsgierig, we willen alleen alles weten…

Ik dacht:’laten we deze maand de rollen eens omdraaien en in deze blog vertellen waar WIJ blij van worden’.
Wat vinden wij leuk om te doen tijdens deze decembermaand?

Deze week stelt Ilse vragen aan Petra. In de volgende blog Petra aan Ilse.

Ilse vraagt Petra
het hemd van het lijf!

Hoe breng je je vrije decembertijd door?

Petra: December is zakelijk gezien altijd een enorm leuke, gezellige en drukke periode. De vrije tijd die ik dan heb, besteed ik dan ook aan mijn eigen gezin. We tutten dan echt wat aan, de kids en ik lopen het liefst de hele zondag in onze onesie (I know, heel sexy). We spelen en knutselen samen en met regelmaat ontvangen we in de namiddag of avond vrienden. We laten eten bezorgen, zodat we niet hoeven te koken en de horeca een beetje steunen.

Easy sunday

Op zondag gooien we de kids op tijd erin en is er tijd voor onszelf. Heerlijk. Chris houdt van koken (I know, lucky me) en gaat dan lekker de keuken in, met zijn favoriete muziek op de koptelefoon. Ik ga lekker uitgebreid in bad, een boekje lezen of een hersenloze serie kijken. Vervolgens lekker de open haard aan en samen eten. Als laatste saai (but true) op tijd naar bed.

Heb je een favoriete hobby?

Petra: Hardlopen, hoewel ik mezelf altijd moet motiveren (of, nou ja, eerlijk gezegd zet Chris mij zowat buiten) om te gaan. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en de frisse wind tegen mijn wangen te voelen. Verstand op nul en alleen maar het ene been voor het andere bewegen. Onder het rennen komen creatieve ideeën naar boven, vind ik mijn rust, zie ik oplossingen voor problemen of kalmeer ik na een heftige discussie. Kortom: voor mij een dik uur therapie per week. Vervolgens kom ik altijd, maar ook echt áltijd, vrolijk en opgeladen thuis.

Waar word je blij van?

Petra: Ik word blij van drukke werkdagen met deadlines, waarop je aan het einde van de dag kunt zeggen nailed it. Van de grove humor tussen Ilse en mij (echt, mensen zouden ons soms moeten horen). Van Fenn die mij in mijn oor fluistert dat ik de liefste mam van de wereld ben (spontaan, zonder iets van mij te willen). En van even bij Vlinder spieken voordat ik ga slapen. En dat ze mij dan even aankijkt als ik haar wangetje aai en vervolgens met een glimlach in slaap valt.

Nope, no shopping

Oók heel blij word ik van shoppen bij Angela en Chrissy van Fee Conceptstore. Dit is echt een mega aanrader. Ik geef bij Angela aan wat ik nodig heb en zij hangt alles in mijn maat klaar. Onder het passen kletsen we gezellig bij en maakt ze de lekkerste chai latte. Sinds ik bij Angela kom, heb ik nooit meer een miskoop gehad. Mijn figuur wordt positief belicht (love it, want ik heb zo mijn zones waar ik minder blij van wordt) en ik ben blij dat ik geen winkels hoef af te struinen. Want nope, I´m not made for shopping.

Standje stuiter

Waar ik ook heel blij van word, is om samen met Chris de dag door te nemen. Geloof me, dat maakt mij heel blij en hem ook. Van standje stuiter naar weer even rustig worden. Had ik al gezegd dat ik een hele leuke man heb waar ik heel blij van word? Bij deze:) (meestal dan).

Je favoriete afspeellijst in december?

Petra: Op dit moment, ontzettend saai, maar als ik thuis ben zet ik de Spotifylijst ´Rustig en Mooi´ op de speaker. Diffuser met lekkere aromaolie aan en dan ben ik –  je raadt het al –  helemaal happy…

Enne… je guilty pleasure?

Petra: Heb je even?  Mag het maar één ding zijn? Als ik echt moet kiezen, dan is het mijn zelfgemaakte dadeltaartje. Dat is zó lekker. Check hier het recept. De brut chocolade van Côte d’Or (puur cranberry met pecannoten) kan ook echt niet ontbreken. Ja klopt, dat is meer dan één antwoord, maar f*ck it, het is mijn blog.

Hoe vieren jullie kerst?

Petra: Normaal vieren we kerstavond lekker met het gezin. Tapas op tafel, glaasje (corrigeer: flesje) wijn erbij en gezellig samen zijn, liefst met zo´n ouderwetse kerstfilm. De rest van de dagen brengen we altijd door met mijn familie en die van Chris. Geen poespas, wel heerlijk eten en genieten van onze tijd samen. Het grote geluk is – en dat meen ik oprecht – dat niets voelt als een ´moetje´. We zijn beiden gezegend met geweldige (schoon)ouders, zus(sen) en aanhang.

Wat is je favoriete geurtje?

Petra: Toen ik tien jaar geleden (parttime) bij Parfumerie Mignonne in Mestreech werkte (destijd the place to be voor exclusieve geuren en luxe behandelingen), kwam ik in aanraking met de mooiste niche geuren.

Wat ruik jij lekker

Er was een geur die ik toen en nu nog steeds ontzettend kan waarderen: Confetto van PROFVMVMROMA. Een geweldige, zachte geur van gesuikerde amandelen, gecombineerd met amber, musk en anijs. Gemaakt op een speciale oliebasis waardoor de geur dicht bij je blijft. Je hebt er maar een druppeltje of spraytje van nodig. Heel vaak hoor ik: wat ruik jij lekker. Na al die jaren ben ik nog steeds verliefd op deze geur.

December, magische maand bij Undici Skincare
December, magische maand bij Undici Skincare

Beschrijf je ultieme kerstoutfit?

Petra: De eerste uren mijn mooie, strakke, zwarte jurk van Fee conceptstore met hoge pinnen. Eenmaal thuis gooi ik alles uit en trek ik lekker mijn pyjama aan.

Waar kan ik je voor wakker maken?

Petra: Voor helemaal niets. Echt serieus, laat me met rust. Mocht je ooit in de verleiding komen: je bent gewaarschuwd.

Ultieme must have-product tijdens de feestdagen?

Petra: Mijn body oil van Tan-Luxe. In de avond breng ik deze heerlijke olie aan zodat ik de volgende dag  weer een mooi kleurtje heb. Precies volgens het credo van Tan-Luxe: no smell, no stripes, no drama.

Doe je nog extra skin stuff tijdens deze dagen?

Petra: Mijn dagelijke skinritueel is al vrij compleet. Het enige wat ik nog toevoeg is in de ochtend: wanneer ik mijn exfoliant van QMS laat inwerken, breng ik een oogsheet van A/N/G Cosmetics aan. Dit geweldige oogmasker werkt op basis van collageen en hyaluronzuur, waardoor eventuele sporen van de avond ervoor als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het werkt helaas niet tegen de kater maar hey, je ziet er in elk geval goed uit.

Wil je nog wat meegeven aan onze lezers voor deze magische decembermaand?

Petra: Dat ze voor hun extra vetjes na de feestdagen naar ons kunnen komen voor cryotherapie, hahaha.

Nee, wat ik iedereen zou willen meegeven is: blijf kijken naar de mooie momenten. Ben dankbaar voor de mensen die om je heen zijn. Voer echte gesprekken met elkaar, luister naar de verhalen die je wellicht je opa/oma/vader/moeder al honderd keer hebt horen vertellen. Uiteindelijk worden dit je dierbaarste herinneringen, die jij weer mag doorgeven aan je eigen kinderen of familie. Ben aanwezig en geniet.

The – wow – is in the results!