Regelmatig krijgen we de vraag: ‘Werkt die cryolipolyse (aka vetbevriezing) nou echt? Of is dit weer zo´n methode waarbij je tegelijkertijd streng op dieet moet waardoor je vanzelf vet verliest?´ Die vraag begrijpen we als geen ander. Er is zó veel op de markt om af te vallen. Hoe kies je nu de juiste methode, eentje waarvan je zéker weet dit werkt voor mij?

We gooien het er maar gelijk in: nope, je gaat geen kilo´s afvallen van vetbevriezing. En nee, het is zéker geen vervanging van een gezonde leefstijl met gezonde voeding en genoeg beweging. Er zijn absoluut collega’s die beweren dat ze ervoor kunnen zorgen dat jij eindelijk je droomfiguur krijgt door vetbevriezing. Dat je nog maar weken verwijderd bent van een sixpack. Dat er na je cryolipolyse-behandeling een wereld voor je opengaat. Sorry, that´s not going to happen.

vetbevriezing voor skintalk

Start vanuit een gezonde basis!

Wél kunnen we je reële inzichten geven over vetbevriezing en hoe je deze methode optimaal voor je laat werken. Een eerste voorwaarde is dat je basis in orde is. Dat betekent: overtuig jezelf ervan dat je tijd en geld in jezelf wilt investeren door je voeding en leefstijl op orde te krijgen. Een coach kan je daarbij heel goed helpen. Woon je in Zuid-Limburg, dan kan ik bijvoorbeeld Rianne Becker van de Body Office van harte aanbevelen. Vanuit die gezonde basis zetten we dan samen de puntjes op de i als het gaat om die laatste hardnekkige vetjes. Want die kun je prima aanpakken met vetbevriezing.

Voor wie is het geschikt?

Cryolipolyse is enorm geschikt voor mannen en vrouwen die bewust in het leven staan. Dat zijn mensen die weten welke leefstijl nodig is om op gewicht te blijven en niet enorm schommelen in gewicht. Ik noem altijd de 80-20 regel: 80% gezond eten 20% lekker bourgondisch genieten. Deze mensen weten ook dat regelmatig bewegen (op een manier die bij jou past) in een gezonde routine thuishoort. Toch kunnen ook mensen met zo´n gematigde leefstijl last hebben van plaatselijke vetophopingen. En die kunnen behoorlijk storend zijn.

Bijvoorbeeld:

  • Zwangerschapskilo’s ben je (ver) kwijt maar die vetophoping op je buik wil maar niet slinken
  • Door de overgang begint je figuur te veranderen op plekken waar je dat liever niet zou zien (zoals je maag )

  • Je sport regelmatig, hebt een gezond leefpatroon en toch hangt die lovehandle over je broek

  • Het welbekende 40+ buikje komt tevoorschijn

  • Die irritante ´flapjes´ onder je bh-bandje

  • Zadeltassen op je dijen, terwijl je alles doet op sportgebied om ze eraf te krijgen

  • Flubbertjes aan de binnenkant van je bovenbenen

Herken jij jezelf hierin?

Dan is cryolipolyse absoluut iets voor jou. Hieronder leggen we uit wat het precies is, hoe het werkt en wat het voor jou kan doen. Lees dus vooral verder.

WAT IS CRYOLIPOLYSE?

Cryolipolyse werd ontwikkeld aan de Harvard Medical School, waar een team onder leiding van dermatoloog dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen slechter kou verdragen dan andere  lichaamscellen. Op basis van deze ontdekking werd cryolipolyse ontwikkeld: een succesvolle behandeling voor vetbevriezing. Hierbij maakt gecontroleerde verwarming gevolgd door snelle afkoeling onderhuids vetweefsel kapot met behulp van speciale pads. De warmte stimuleert de vetcellen, de daaropvolgende koeling breekt ze af. Daarna verlaten de cellen het lichaam op natuurlijke wijze: via de nieren en urine.

cryolipolyse
cryolipolyse
ZUSJE VAN LIPOSUCTIE.

Met cryolipolyse is het mogelijk de vetlaag in het lichaam te verminderen, tot wel 20% in één behandeling. Het werkingsproces na de behandeling neemt ongeveer tien weken in beslag. Het eindresultaat is dus na twee tot drie maanden zichtbaar. Het unieke is dat geen operatie en/of verdoving nodig is om toch 25%-35% van je vetcellen te verliezen. Daarom noemt men cryolipolyse ook wel het vriendelijke zusje van liposuctie: er komt geen pijnlijke operatie, weefselschade en herstelperiode aan te pas. Vetcellen die bevroren zijn, blijven definitief weg. De overgebleven vetcellen gaan alleen weer delen als je na je behandeling aankomt in gewicht. Dit voorkom je met een gezonde leefstijl.

Hoe gaat het in zijn werk?

De eerste stap is het plannen van een intake waarin we kijken wat je probleemzones zijn en wat we daaraan kunnen doen. Je krijgt dus een persoonlijk behandeladvies. Als we besluiten om samen aan de slag te gaan, dan plannen we drie behandelingen in, met telkens tien weken ertussen. Vóór elke behandeling maken we foto’s en noteren we je gewicht. Over het algemeen zijn drie behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Na de laatste behandeling plannen we een controleafspraak voor de na-foto en evaluatie. We adviseren één onderhoudsbehandeling per jaar.

Hoe voelt cryolipolyse?

Tijdens de behandeling leggen we een gelpad op het te behandelen gebied, waarna we je huid met een applicator vacuüm zuigen. Je kunt een trekkend gevoel ervaren. Daarna koelen we het behandelgebied. Dit voelt in het begin erg koud, maar na circa tien minuten verdwijnt dit gevoel en gaat het over in gevoelloosheid.

Bekijk het filmpje:

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Het is mogelijk meerdere zones tegelijk te behandelen. Dit scheelt een hoop tijd en geld. Tijdens de behandeling kun je lekker ontspannen met muziek of een boek. Ook is het mogelijk – hoe fijn is dat? –  om tijdens de cryolipolyse een facial te ondergaan.

Wat doe je thuis?

Na de behandeling gebruik je thuis het slimming serum dat speciaal voor de nazorg van cryolipolyse is ontwikkeld. Je hoeft geen dieet te volgen, maar het is voor een duurzaam resultaat wel belangrijk dat je niet structureel méér calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft. Veel mensen voelen zich na hun behandeling extra gemotiveerd om goed voor zichzelf te zorgen en een gezonde leefstijl te handhaven.

Op tijd in shape!

Maximaal acht weken na de eerste behandeling zie je resultaat. De eerste resultaten zijn al na twee weken zichtbaar. Het proces van vetcellen afvoeren gaat door tot wel zestien weken na de behandeling. Doordat dit proces geleidelijk verloopt, kan de huid zich rustig aan de nieuwe vorm aanpassen en langzaam terugveren. Wil je strakker zijn met kerst of flaneren in de zomer, dan adviseren we je om op tijd te beginnen en je behandelingen slim te plannen. Zo geniet je optimaal van je behaalde resultaten. We zeggen niet voor niets: summer bodies are made in winter.

Meer weten over deze geweldige freezer?

We bieden je een gratis en vrijblijvend consult aan, waarin we alle tijd nemen om te kijken of deze methode is wat jij zoekt. Je krijgt professioneel advies en een persoonlijk behandelplan. Ook hanteren we speciale kuurprijzen, zodat jij voor een gunstige all-in prijs bye bye kunt zeggen tegen je ongewenste vetjes.

Let's freeze it!

Let's freeze it!

The – wow – is in the results!